Nederlands   English


 
 
Wandelen en fietsen in de Almeerse natuur

Almere is rijk aan schitterende natuurgebieden én aan rustige, verkeersveilige wandel- en fietspaden: een ideale combinatie voor wie al wandelend of fietsend wil genieten van de natuur. De Oostvaardersplassen NS-wandeling (15,5 of 18 km) voert de wandelaar langs de Lepelaarplassen en de Oostvaardersplassen. Een rondje Lepelaarplassen (circa 12 km) is een absolute aanrader voor wandelaars en fietsers. De folder 'Een rondje Lepelaarplassen' met een plattegrond en korte beschrijving is af te halen bij bezoekerscentrum De Trekvogel (Oostvaardersdiep 16, aan de Oostvaardersdijk).

Een prachtige fietsroute (47 km) door de Almeerse bossen én langs de Lepelaar- en Oostvaardersplassen kun je downloaden op de volgende website: Grote Natuurgebiedenfietstocht (Er-op-uit/ANWB). Begin- en eindpunt: NS-station Almere Buiten.

Een fietsroute (35 km) rond de Oostvaardersplassen is te downloaden op de volgende website: Fietsroute Oostvaardersplassen (Staatsbosbeheer). Begin- en eindpunt: Informatiecentrum Oostvaardersplassen, Kitsweg 1, Lelystad.

Daarnaast is er in Almere een Fietsknooppuntennetwerk, waarmee je via genummerde borden van knooppunt naar knooppunt fietst. Aan de hand van het Fietsknooppuntennetwerk kun je zelf een route uitstippelen. Dit kan onder meer met behulp van de volgende website: www.planjeroute.nl. Je kunt een kaart met het Fietsknooppuntennetwerk hier bekijken (pdf), maar ook afhalen bij het VVV-kantoor (De Diagonaal 199, Almere Stad). Bij de VVV kun je ook een fietsroute met beschrijving kopen, zoals de Kromslootparkroute (16,2 km), de Zuiderzeebodemroute (43 km) of de Polderroute (56,1 km).